Inloggen

Tonen

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?

Sign up now

Heb je al een account? 

Boatsters nieuwsbrief

Blijf drijven, blijf op de hoogte

Huur een boot en ontdek de wereldberoemde grachten van Amsterdam

Huur een boot en vaar door de authentieke grachten van Amsterdam

Amsterdam verkennen per boot is een unieke en onvergetelijke ervaring. Met haar 165 grachten en historische grachtenpanden is het varen door deze stad de ultieme belevenis om helemaal op te gaan in deze bruisende sfeer. Weet je niet welke route je moet nemen? Wij hebben speciaal voor onze huurders een aantal vaarroutes uitgestippeld om op zoek te gaan naar de mooiste plekjes die Amsterdam te bieden heeft. 


Boot huren in Amsterdam tijdens Koningsdag!

Wil je het optimale uit jouw Koningsdag halen? Huur dan een boot of sloep en ga feestend door de grachten van Amsterdam. Op zo’n dag hoef je je nergens druk om te maken. Er kan een compleet arrangement verzorgt worden op de boot inclusief catering, muziek en een kapitein. Je kunt hiervoor terecht voor gratis advies bij een van onze teamleden. 


Bezienswaardigheden

In hartje Amsterdam, midden in het centrum, ligt de Dam. Dit plein, bruisend van energie, verbindt de twee bekendste winkelstraten van de stad, Nieuwendijk en Kalverstraat. Met het Koninklijk Paleis en Madame Tussauds bied dit plein zowel cultuur als vermaak. Een ander hoogtepunt van Amsterdam is het Museumplein, waar de meest interessante musea van de stad zijn gevestigd. Twee ‘must sees’ die niet op je lijstje mogen ontbreken zijn het Rijksmuseum en het Van Gogh museum. Ook het Stedelijk Museum met zijn moderne kunst is een bezoekje meer dan waard. 


Vaarroutes in Amsterdam 

Je wilt een boot huren en varen door de Amsterdamse grachten, maar weet nog niet waarnaartoe. Wij geven je alvast een aantal vaarroutes om te bekijken.

Wallenroute 

Voor de meesten zijn de wallen toch het bekendste deel van Amsterdam. Dit bruisende gedeelte van de stad is een unieke ervaring om op een boot mee te maken. Je kunt de vaartocht het beste aan de Kloveniersburgwal beginnen en eindigen op je huurboot. Klik hier voor de interactieve vaarkaart.

Plantageroute

Met deze route vaar je langs het groenste gedeelte van Amsterdam. Met de boot vaar je onder andere langs de Botanische tuinen. Vanaf het Entrepotdok kun je olifanten spotten in Artis! Daarna vaar je met de boot langs het Waterlooplein door naar het scheepvaarthuis van Amsterdam.

Westelijke eilandenroute 

De westelijke eilanden van Amsterdam waren tot de 19e eeuw een verlenging van de haven met heel veel klein industrieën en pakhuizen. Vandaag de dag zijn deze gebouwen omgetoverd tot kantoorpanden en appartementen. De stijl van deze gebouwen zorgt wel voor een ideale filmset, dat te bewonderen is vanaf het water op de boot. 


Je eigen boot verhuren in Amsterdam?

Let dan op waar je je boot verhuurt. Het is namelijk niet toegestaan je boot te verhuren in het centrum van Amsterdam zonder exploitatievergunning. De grens waar de exploitatievergunning nodig is om een boot te kunnen verhuren in Amsterdam kun je hier vinden. Buiten deze grenzen is het dus wel mogelijk om een boot te verhuren zonder enig risico op een boete. Spreek eerst een route af met de booteigenaar als diegene geen exploitatievergunning heeft. 


Aanbevolen boten te huur in Amsterdam

Wekelijks worden er drie boten geselecteerd die worden aanbevolen door ons team. De boten worden zorgvuldig gekozen op basis van de ervaringen van huurders. Wacht niet langer en klik op één van de aanbevolen boten voor meer informatie! Om op de hoogte te blijven van ons unieke aanbod, schrijf je nu hier in voor de Boatsters nieuwsbrief. 

What to do in Amsterdam

  • Vaar door de eeuwenoude Amsterdamse grachten
  • Vaar langs de verschillende stadseilanden van Amsterdam
  • Verken het IJ per huurboot

Aanbevolen huurboten